Honlap csak lányoknak!

Üdvözlök mindenkit a honlapomon!

Hajegyenesítés

Manapság, bár a göndör haj kezd visszatérni a divatba, de azért az egyenes frizurák még mindig nagyon trendik. Sokszor azonban az egyenesített haj szinte aznnal visszagöndörödik, egy kis pára és már annyi az órákig tartó vesződésünknek a forró hajvasalóval, ráadásul még a hajunk is károsodik.Ebben a cikkben igyekszünk bemutatni pár trükköt, praktikát, hogy megtalálhasd a neked megfelelő módszert!

Első számú technika - Szárítás:

 rds117482

 

Nem kell tízezreket költened hajvasalóra. Elég, ha előkapsz egy körkefét(de ha ügyes vagy, sima fésűvel is menni fog) és ezzel szárítod be a hajad.

 1. Tűzd fel a hajad a fejed tetejére, és alul csak pár tincset hagyj kilógni!
 2. A lelógó hajat szárítsd át úgy, hogy a lehetőleg minél nagyobb méretű körkefe köré csavarod és azt folyamatosan húzod lefelé, úgy, hogy a hajszárító csövét közel tartod hozzá.
 3. Ha már tényleg csontszáraz a tincs, engedj le egy kis hajat a fejed tetejéről, és ismételd az előző pontban leírtakat.
 4. Ezzel a módszerrel szárítsd át a hajad egészét!

Második számú tecnika - Hajvasalás:

Veszerezhetsz egy hajvasalót is a boltokban, melyek közül érdemes a minőséget is figyelembe venni. Millió fajtája létezik, és a komolyabb készülékek tervezésénél már ügyelnek arra is, hogy az ne károsítsa nagy mértékben a hajszálakat!

 

iluv134043

Az alkalmazandó technika ugyan az, mint a szárítás esetében, fokozatosan kell a tincseket kivasalni, hogy az egyenesség tovább tartson!

Ha nincs kéznél hajvasaló, helyettesítheted azt egy hajsütővassal is, de ez legyen csak a végső megoldás, hiszen az sokkal kevésbé kíméletes ha végighúzod a hajadon! Fogj be egy tincset, majd pont úgy, mint a vasalóval, menj végig a hajadon!

Hogyan védd a hajad?

Bármelyik módszert is választod, a hajad könnyen töredezetté vagy szárazzá válhat.

 • Használj minden mosás után ápoló balzsamot, időnként pedig hajpakolást!
 • Hővédő sprayket is árusítanak már kifejezetten hajvasaláshoz!
 • Ne húzd végig túl lassan a vasalót vagy a szárítót a hajadon, mert könnyen elégetheted a hajad!
 • Ha egyenesítésre készülsz, inkább mellőzd a hajhabot és a hajformázó termékeket, mert azok belesülhetnek a hajadba.
 • Időnként hagy pihenni a hajad! Pár hétig ne valasd, és használj ápoló termékeket, hogy a hajad újraéledhessen!
 • Válassz hővédő bevonatos, vagy más tápláló hatással ellátott készüléket!

Tipp: Sokaknak, akiknek száraz a hajtípusa, vasalás után az feláll, kezelhetetlen lesz. Ha te is ezzel a problémával küzdesz, nyugodtan használj waxot, mert az lelapítja a felálló apró szálakat, és a száraz hajat fényesebbé teszi, nem is teszi zsírossá, mint a normál vagy zsírosodásra hajlamos hajúakét.

Tedd tartóssá a hatást!

 • Óvakodj a párától, nedvességtől, szellőztesd ki a szobád időnként, fürdéhez pedig használhatsz fürdősapkát!
 • Nehezítsd el a hajad hajlakkal, festéssel vagy oldalrafésüléssel, mert így a frizura súlya lehúzza majd a tincseket, így nem ugranak olyan könnyen össze!
 • Mindig egyszerre csak egy kisebb tincset vasalj vagy száríts!

Egy extra technika: A Nivea kifejlesztette a Straight and Easy termékeit, amik akár vasalás nélkül is egyenessé varázsolják fürtjeidet. Az kérdéses, hogy hogyan hatnak ezen göndör hajon, valamint a hatás milyen tartós, de a hajad védelme érdekében érdemes kipróbálni.

 

8

 

Frizurák göndör hajhoz

Sokat hallani, hogy a göndör haj kezelhetetlen, uncsi, nem lehet vele mit kezdeni. Most összegyűjtöttünk nektek egy cikk erejéig olyan viselési módokat, amik kifejezetten göndör hajúaknak valók. A cikk folytatásában pedig, segítünk göndör hajat készíteni nektek, ha egyenes hajjal rendelkeztek. Úgyhogy vágjunk is bele!

Ezt a frizura ötletet Ashley Tisdaletől láthatjuk. 2 fő vonala van ennek a hajnak. Az első, hogy baloldalon válasszuk el a hajat, nem középen, hanem legalább a bal szem sarkának vonalában. A frufrut jobbra egy laza mozdulattal, hullámcsattal tűzhetjük fel.
Ha hosszú hajad van, mint eredetileg Ashleynek, akkor a tincseket tűzzük fel, úgymond félbe hajtva egy hajcsattal.
Hogy hogyan csináld a második lépést? A hajadat fogd meg középen kb. olyan hosszúságban, mint ahogy a képen Ashleynek láthatjuk, és hajtsuk felfelé, aztán pedig tűzzük oda egy hullám vagy hajcsattal.
Ezzel a frizurával akár iskolába is megjelenthetsz, de használhatod különleges alkalmakkor is, hiszen pár perc elkészíteni ezt a frizurát.Ez a haj szintén nagyon elegáns, és pár perc alatt könnyen elkészíthető. Egy hozzá illő lágy sminkkel, bármilyen alkalomra passzol.
Hogyan készítsd el: Először is a hátratűzendő hajat, ami nagyrészt a frufruból, és az oldalsó hajakból áll fújjuk be hajlakkal, persze messziről, hogy később ne csússzon ki.
Utána fogjuk meg és egy fésűvel púpozottan fésüljük hátrafelé majd rögzítsük több hullámcsatt segítségével. Ezek után ismét rögzítsük hajlakkal, majd a kin maradó hajakat kicsit tupírozzuk fel, hogy nagyobb hatást érjünk el vele.
Ezt a hajat is bárhova viselhetjük, a sminktől függ, hogy mégis milyen alkalomhoz hogyan is illik jobban.

Ezt a hajat mi inkább elegánsabb alkalmakra ajánljuk, hiszen nagyon romantikus frizura.
A hajat feltűzésekkel kell elkészíteni, úgy, hogy közben hosszabb tincseket hagyunk ki. Ettől kapja ezt a kontraszt nélküli hatását leginkább. A feltűzéseket nagyon könnyen el lehet készíteni, itt nincs meg minden tincsnek a meghatározott haja.
A tincseket egyenként csavarjuk az ujjunk köré, majd lazán, hullámcsattok segítségével rögzítsük.
A frufrut a kontraszt kedvéért vasaljuk ki, majd hajlakkal rögzítsünk mindent.
Sminkben leginkább elegánsabb stílust ajánlunk.


Egy sima frufru feltűzés is lehet igencsak elegáns, és nagyon jól passzol a göndör hajhoz. Összesen egy vagy két hullám csattra lesz szükséged. Tetszés szerint púpozva is hátracsatolhatod, valamint laposan is, ahogy éppen a kedved tartja. Ha kész egy kevés hajlakkal rögzítsd, hogy ne csússzon szét.
A végére pedig egy nagyon egyszerű összefogást ajánlunk nektek, amit Vanessa Hudgens is előszeretettel visel. Mindösszesen egy hajgumira lesz szükséged. Hátul fogd össze hajad, csak a kezeddel, fésű nélkül, lazán, teljesen a fejed felső része felé. Az elől ki kandikáló hajakkal ne foglalkozz, hiszen pont így lesz tökéletes. Bármilyen alkalomhoz tökéletes ez a haj, hiszen minden ruhához, akár elegáns, akár sportos, utcai viselet, remekül passzol. Így bárhova nyugodtan viselheted, és két mozdulat elkészíteni.


Reméljük hogy jó tippeket adtunk a göndör hajú lányoknak, és mostantól egy kis színt visznek az életükbe, egy kis változatosságot, és rájönnek, hogy mégse olyan rossz ha göndör valakinek a haja.

 

Hajápolás a hideg évszakokban

Fagyos eső, jeges téli időjárás; a hajat erősen igénybe veszi. Függetlenül attól, hogy milyen hajtípussal rendelkezel, a megváltozott időjárási körülmények miatt hajad másfajta ápolást igényel, mint az év többi részében. 

 


 


Hideg időben a fejbőr vérellátásáért felelős apró erek összehúzódnak, így a hajhagymák tápanyag ellátása csökkenhet. Ennek következtében a hajszálak elvékonyodhatnak, fénytelenné válhatnak.

Ezért hidegebb napokon feltétlenül hordj sapkát, vagy legalább kapucnit.

Sok tini cikinek tartja a sapkát, ezért nem is hordja őket, pedig nagyon hasznosak. Nemcsak a hajat, hanem az egészségedet is megvétheted vele. Ma már nagyon sok szép, divatos sapkák vannak, így nem kell szégyenkezve fejünkre húzni. 

Milyen a jó sapka?

A szoros, műszálas sapkák hátrányosak, ezért használj inkább pamutból készült fejfedőt, amely megfelelő  légáteresztéssel rendelkezik, és melegebben is tart. 

 

 

 

Téli hajápolás 

Miután hajat mostál, ha jó meleg van a házban, nem muszáj megszárítanod teljesen a hajad. Néhányszor fújj rá a hajszárítóval, de na használd sokáig, ugyanis ez is károsítja a hajat. De persze ha mész el valahova, mindeképp szárítsd meg jól, és még ezután is egy félórát ülj bent a házban!

Használj hajbalzsamot, amivel megelőzheted hajad fénytelenné és töredezetté válását. 

De ami a legfontosabb: hidegebb napokon feltétlenül hordj sapkát!

 

Hajfonás

Ma már nagyon divatos a hajfonás, akár egyben hátul, akár két oldalt, akár kis fonatokban, több tincs van befonva. Rengeteg sztár is viseli így a haját.
 

 
Viselheted egy elegáns előadásra, esküvőre, de ugyanúgy hordhatod suliba, vagy akár egy sportversenyre
 

Jessica Alba egy sportversenyen jelent meg fejtetőre fonott hajjal.


De voltaképpen mi is az a hajfonás? Honnan ered? Olvasd el, és megtudod!

A hajfonás egy régi eredetű, hajviselési forma, amit már a középkorban is előszeretettel viseltek.
A hajfonás menete:
Három tincset kiválasztunk(lehetőleg egyforma nagyságuakat), és sorban egymásra rakjuk őket, mindig követve a sorrendet. Ha csak nem akarunk laza fonást, húzzuk meg jól a tincseket, mert könnyen szétbomolhatnak

A hajfonás fajtái:

-az általános hátulfonás: itt egy egyszerű  fonás van, hátul.
 

 
-két oldali fonás: ez is nagyon egyszerű, csak itt annyi a különbség az előzötől, hogy két részre osztjuk a hajat
 

 
-parkettfonás: a halántéktól a fej két oldalán vezet hátra egy-egy tincs


Ma már lehet műfonatokat is kapni, amiket lézerrel erősítenek a hajhoz, és kb két hónapig marad ott. 
Romantikus hajfonatok
 

 
Így készítsd el:

1.Alapszabály: soha ne próbáld a frissen mosott hajadat befonni, mert valószínűleg nem fog sikerülni. Mindig kilóg majd egy-egy tincs, vagy szálkás marad a frizurád.
2. Óvatosan tupírozd fel a hajadnak azt a részét, amelyet szeretnél befonni.
3.Fújd be hajformázó spray-vel, ami tartosítja a tincseidet.
4. Készítsd el a fonatot, végül rögzítsd a kész frizurát erős hajlakkal!
 


Gyöngyös fonatok

Az alábbi hajfonás nagyon szép, elegáns. Ám szükséges lesz hozzá egy partner, aki segít neked.
Vegyél két-két tincsed a fejed két oldalán a halántékodtól. Itt nagyon fontos, hogy a három tincs nagyon vékony legyen, és szorosra húzd meg. Miután elkészült, a két fonatot vezesd hátra, majd kérd meg a társadat, hogy fűzzön fel rá egy gyöngyöt(ilyen nagyobb, hosszúkás fagyöngyöket lehet kapni az Art&Hobby üzletekben). Utána folytassa tovább a fonást, majd megint egy gyöngy, és kész is!:D
 

 
Elölről

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 13
Heti: 33
Havi: 229
Össz.: 236 176

Látogatottság növelés
Oldal: Frizuratippek
Honlap csak lányoknak! - © 2008 - 2018 - simonveronikabettina.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »